Etusivu

Tervetuloa


Tervetuloa Suomen audiologian yhdistyksen sivuille. Ylhäällä olevasta valikosta voit suunnistaa eri puolille sivustoa. Ylhäällä olevasta SAY:n logosta pääset aina tälle alkusivulle. Jos haluat merkitä sivuston suosikkeihin tai asettaa aloitussivuksi, suosittelemme sivua uutta!, jolloin näet ensimmäisenä ajankohtaisimmat asiat.

Audiologia


audire (lat.) kuulla + logos (kr.) oppi, kuulo-oppi, kuulotiede

Audiologia on tieteenala ja yliopistollinen oppiaine, joka eri maissa sijoittuu tieteenalojen luokittelussa hiukan eri tavoin. Joissakin maissa audiologiaa edustavat lääkärit, joissakin toisissa maissa taas fyysikot ja/tai insinöörit tai puheterapeutit.

Kansainvälisen audiologian alan järjestö ISA (International Society of Audiology) määrittelee audiologian seuraavasti: 'Audiologia käsittelee ihmisen kuuloon sekä sen suojelemiseen ja kuntouttamiseen liittyvää tietoa. Myös lääke- ja leikkaushoidon vaikutukset sisältyvät audiologian alaan (mutta ei esimerkiksi leikkaustoimenpiteiden tekninen suorittaminen)'.

Eurooppalainen järjestö EFAS (European Federation of Audiology Societies) määrittelee audiologian kuuloa sekä kuulon ja tasapainon (kuntoutusta ja) vaurioiden ehkäisyä koskevaksi tieteeksi.

Uutta

Näytä kaikki uutiset

2020-08-31 15:30:27

SAY VUOSIKOKOUS 16.9.2020

COVID-19 epidemian vuoksi yhdistyksen vuosikokous pidetään erityisjärjestelyin:

SAY:n vuosikokous pidetään keskiviikkona 16.9.2019 kello 11.00 alkaen Kirurgisen sairaalan Faltin luentosalissa, osoitteessa Kasarmikatu 11-13, 00130 Helsinki. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset 10 §:n asiat. Lisäksi käsitellään sääntömuutosehdotus 10§, koskien toiminnantarkastajien valintaa yhdistyslain mukaiseksi. Kokouksessa ovat puhe- ja äänivaltaisia kaikki yhdistyksen jäsenet.

COVID-19 epidemiasta johtuen vuosikokouksessa noudatetaan turvavälikäytäntöä, sekä osallistujilta edellytetään kirurgisen suu- nenäsuojuksen käyttöä. Lisäksi poikkeuksellisen tilanteen vuoksi pyydetään jäseniltä ennakkoilmoittautumista vuosikokoukseen osallistumisesta. Ilmoittautuminen 14.9. mennessä yhdistyksen sihteerille sähköpostitse: kaijavee@gmail.com. Mikäli osallistujalla on infektio-oireita tai altistuminen virukselle, ei osallistuminen ole mahdollista.

Tervetuloa!

2020-08-08 09:33:40

Audiologian päivät siirretty keväälle

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi audiologian päivät on tänä vuonna peruttu ja ne on siirretty ensi keväälle. Uusi ajankohta Valtakunnallisille audiologian päiville Helsingissä on 14.- 16.4.2021. Lopullinen koulutuspäivien ohjelma varmistuu syksyn aikana.

2020-08-08 09:32:48

Yhdistyksen vuosikokous siirretty koronatilanteen vuoksi

Yhdistyksen vuosikokous on myös siirretty koronatilanteen vuoksi. Yhdistyksen hallitus päättää vuosikokousajankohdan elokuun kokouksessaan ja vuosikokous pyritään pitämään syyskuun aikana. Vuosikokouskutsu julkaistaan jäsenille ja yhdistyksen kotisivuille, kun sen pitämisestä on päätetty. Vanha yhdistyksen hallitus jatkaa vuosikokoukseen saakka. Jäsenhakemuksia voi lähettää yhdistyksen sihteerille (kaijavee@gmail.com) vuosikokoukseen saakka, tästä kannattaa tiedottaa työpaikoilla ja omissa yhteisöissään.

2020-02-27 15:04:42

NAS kannanotto

SAY on pohjoismaisen audiologian yhdistyksen, NAS:n, jäsenjärjestö. NAS on julkaissut kannanoton kuulonhuollon tarpeista. Kannanottoa on käsitelty kahdessa NAS:n vuosikokouksessa, joista molemmissa on ollut mukana myös SAY:n edustus. SAY:n hallitus toivoo, että sen jäsenistö levittäisi kannanottoa laajasti omissa verkostoissaan ja lähestyisi sillä erityisesti kuulonhuollon resursseista päättäviä tahoja. Linkit kannanottoihin
NAS-kannanotto (suomeksi)
NAS kannanotto (norjaksi)

2019-12-19 12:31:16

Yhdistyksen julkaisut

Aikaisemmin ilmestyneitä yhdistyksen julkaisuja (teknisen audiologian koulutuspäivät ja audiologian päivät) voi tilata suoraan: sari.vikman@pshp.fi. Julkaisujen hinnat vaihtelevat ilmestymisvuoden mukaan, tarkemmat tiedot ja tilausohjeet yhdistyksen nettisivuilta.