Tervetuloa

Tervetuloa Suomen audiologian yhdistyksen sivuille. Ylhäällä olevasta valikosta voit suunnistaa eri puolille sivustoa. Ylhäällä olevasta SAY:n logosta pääset aina tälle alkusivulle. Jos haluat merkitä sivuston suosikkeihin tai asettaa aloitussivuksi, suosittelemme sivua uutta!, jolloin näet ensimmäisenä ajankohtaisimmat asiat.

Audiologia

audire (lat.) kuulla + logos (kr.) oppi, kuulo-oppi, kuulotiede

Audiologia on tieteenala ja yliopistollinen oppiaine, joka eri maissa sijoittuu tieteenalojen luokittelussa hiukan eri tavoin. Joissakin maissa audiologiaa edustavat lääkärit, joissakin toisissa maissa taas fyysikot ja/tai insinöörit tai puheterapeutit.

Kansainvälisen audiologian alan järjestö ISA (International Society of Audiology) määrittelee audiologian seuraavasti: 'Audiologia käsittelee ihmisen kuuloon sekä sen suojelemiseen ja kuntouttamiseen liittyvää tietoa. Myös lääke- ja leikkaushoidon vaikutukset sisältyvät audiologian alaan (mutta ei esimerkiksi leikkaustoimenpiteiden tekninen suorittaminen)'.

Eurooppalainen järjestö EFAS (European Federation of Audiology Societies) määrittelee audiologian kuuloa sekä kuulon ja tasapainon (kuntoutusta ja) vaurioiden ehkäisyä koskevaksi tieteeksi.

Uutta

Näytä kaikki uutiset

2020-03-20 19:34:06

Vuosikokous 2.4. peruttu

Suomen audiologian yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous 2.4.2020 perutaan viranomaisohjeiden mukaisesti ja siirretään syksyyn 2020. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin koronavirustilanteen selvittyä.

Nykyinen yhdistyksen hallitus jatkaa, kunnes uusi hallitus valitaan seuraavassa vuosikokouksessa.

Yhdistyksen sääntömääräisen vuosikokouksen pitäminen etäyhteydellä ei ole mahdollista, koska sitä ei ole erikseen mainittu yhdistyksen säännöissä.

MIKÄLI EDELLÄ EHDOTETTU JÄRJESTELY EI SOVI SINULLE, OTA YSTÄVÄLLISESTI YHTEYTTÄ YHDISTYKSEN SIHTEERIIN (kaijavee@gmail.com) 3.4.2020 MENNESSÄ.

2020-03-13 16:17:02

Tapahtumia peruttu koronatilanteen vuoksi

Valitettavasti huhtikuun Teknisen audiologian iltapäivä sekä Audiologian päivät 1.-3.4.2020 joudutaan siirtämään syksylle koronatilanteen vuoksi. Uusi päivämäärä päivitetään näille sivuille mahdollisimman pian.

Olemme lähipäivinä yhteydessä osallistujiin tai heidän työnantajiensa laskutukseen sekä näytteilleasettajien edustajiin osallistumismaksujen palautuksista.

2020-02-27 15:01:50

Vuosikokouskutsu

SAY:n sääntömääräinen vuosikokous pidetään torstaina 2.4.2020 kello 11:15 alkaen. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntömääräiset 10§ asiat, sekä käsitellään yhdistyksen 10§ sääntömuutosehdotusta. Kokouksessa ovat puhe- ja äänivaltaisia kaikki yhdistyksen jäsenet. Tervetuloa!

Suomen audiologian yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidetään poikkeuksellisen tilanteen vuoksi skype-kokouksena, johon osallistumisohjeet ja tarkempi ajankohta tiedotetaan mahdollisimman pian. Koronavirustilannetta seurataan ja mikäli on mahdollista kokoontua, paikka ilmoitetaan sääntömääräisessä ajassa.

2019-12-19 12:31:31

Jäsenhakemukset

Yhdistykseen otetaan vuosikokouksen yhteydessä jälleen uusia jäseniä. Yhdistyksen kotisivuilta http://www.say-ry.fi/join_member löytyvälle lomakkeelle laaditut hakemukset voi lähettää sihteerille postitse 27.3.2020 mennessä tai sen voi tuoda koulutustorstain aamuna SAY-hallituksen jäsenille. Yhdistyksen jäsenedut löytyvät samalta kotisivulta. Jäsenrekisterin ylläpidosta vastaa yhdistyksen rahastonhoitaja Kati Aura (eroaminen, osoitteenmuutokset ja muut jäsenyyteen liittyvät asiat). Tiedotathan työpaikallasi yhdistykseen liittymismahdollisuudesta varsinkin uusille työntekijöille ja opiskelijoille.

2020-02-27 15:04:42

NAS kannanotto

SAY on pohjoismaisen audiologian yhdistyksen, NAS:n, jäsenjärjestö. NAS on julkaissut kannanoton kuulonhuollon tarpeista. Kannanottoa on käsitelty kahdessa NAS:n vuosikokouksessa, joista molemmissa on ollut mukana myös SAY:n edustus. SAY:n hallitus toivoo, että sen jäsenistö levittäisi kannanottoa laajasti omissa verkostoissaan ja lähestyisi sillä erityisesti kuulonhuollon resursseista päättäviä tahoja. Linkit kannanottoihin
NAS-kannanotto (suomeksi)
NAS kannanotto (norjaksi)

2019-12-19 12:31:16

Yhdistyksen julkaisut

Aikaisemmin ilmestyneitä yhdistyksen julkaisuja (teknisen audiologian koulutuspäivät ja audiologian päivät) voi tilata suoraan: sari.vikman@pshp.fi. Julkaisujen hinnat vaihtelevat ilmestymisvuoden mukaan, tarkemmat tiedot ja tilausohjeet yhdistyksen nettisivuilta.