Tervetuloa

Tervetuloa Suomen audiologian yhdistyksen sivuille. Ylhäällä olevasta valikosta voit suunnistaa eri puolille sivustoa. Ylhäällä olevasta SAY:n logosta pääset aina tälle alkusivulle. Jos haluat merkitä sivuston suosikkeihin tai asettaa aloitussivuksi, suosittelemme sivua uutta!, jolloin näet ensimmäisenä ajankohtaisimmat asiat.

Audiologia

audire (lat.) kuulla + logos (kr.) oppi, kuulo-oppi, kuulotiede

Audiologia on tieteenala ja yliopistollinen oppiaine, joka eri maissa sijoittuu tieteenalojen luokittelussa hiukan eri tavoin. Joissakin maissa audiologiaa edustavat lääkärit, joissakin toisissa maissa taas fyysikot ja/tai insinöörit tai puheterapeutit.

Kansainvälisen audiologian alan järjestö ISA (International Society of Audiology) määrittelee audiologian seuraavasti: 'Audiologia käsittelee ihmisen kuuloon sekä sen suojelemiseen ja kuntouttamiseen liittyvää tietoa. Myös lääke- ja leikkaushoidon vaikutukset sisältyvät audiologian alaan (mutta ei esimerkiksi leikkaustoimenpiteiden tekninen suorittaminen)'.

Eurooppalainen järjestö EFAS (European Federation of Audiology Societies) määrittelee audiologian kuuloa sekä kuulon ja tasapainon (kuntoutusta ja) vaurioiden ehkäisyä koskevaksi tieteeksi.

Uutta

Näytä kaikki uutiset

2019-02-21 16:18:52

Teknisen audiologian koulutuspäivät

Teknisen audiologian koulutuspäivät, osa II. Helsingissä 18.-19.11.2019. Koulutuksen ohjelma on saman sisältöinen viime vuoden (2018) koulutuspäivien kanssa. Koulutuspaikkana koulutuspäivillä on Folkhälsanin päärakennus, Topeliuksenkatu 20, Helsinki. Ilmoittautuminen koulutuspäiville avataan kesälomakauden jälkeen.

Teknisen audiologian päivien 2019 ohjelma

2019-08-15 18:44:44

Uusia kunniajäseniä

Suomen audiologian yhdistys on kutsunut uusiksi kunniajäsenikseen vuosikokouksen 11.4.2019