Tervetuloa

Tervetuloa Suomen audiologian yhdistyksen sivuille. Ylhäällä olevasta valikosta voit suunnistaa eri puolille sivustoa. Ylhäällä olevasta SAY:n logosta pääset aina tälle alkusivulle. Jos haluat merkitä sivuston suosikkeihin tai asettaa aloitussivuksi, suosittelemme sivua uutta!, jolloin näet ensimmäisenä ajankohtaisimmat asiat.

Audiologia

audire (lat.) kuulla + logos (kr.) oppi, kuulo-oppi, kuulotiede

Audiologia on tieteenala ja yliopistollinen oppiaine, joka eri maissa sijoittuu tieteenalojen luokittelussa hiukan eri tavoin. Joissakin maissa audiologiaa edustavat lääkärit, joissakin toisissa maissa taas fyysikot ja/tai insinöörit tai puheterapeutit.

Kansainvälisen audiologian alan järjestö ISA (International Society of Audiology) määrittelee audiologian seuraavasti: 'Audiologia käsittelee ihmisen kuuloon sekä sen suojelemiseen ja kuntouttamiseen liittyvää tietoa. Myös lääke- ja leikkaushoidon vaikutukset sisältyvät audiologian alaan (mutta ei esimerkiksi leikkaustoimenpiteiden tekninen suorittaminen)'.

Eurooppalainen järjestö EFAS (European Federation of Audiology Societies) määrittelee audiologian kuuloa sekä kuulon ja tasapainon (kuntoutusta ja) vaurioiden ehkäisyä koskevaksi tieteeksi.

Uutta

Näytä kaikki uutiset

2019-02-12 14:26:45

Audiologian päivät 11.-12.4.2019, Kuopio

Audiologian päivät 11.-12.4.2019, Kuopio. Lopullinen ohjelma julkaistu ja ilmoittautuminen on alkanut.

Valtakunnalliset audiologian päivät pidetään Scandic Kuopiossa 11-12.4.2019. Koulutuspäivien aiheena ovat mm. audiologian päivät 40 vuotta, hälypuhetesti, koulu ja kuulemisen haasteet muuttuvassa oppimisympäristössä ja sisäkorvaistutehoidon kriteerit. Tarkemman päivien ohjelman ja ilmoittautumislinkin löydät Koulutusta –sivulta.

2018-09-27 00:02:06

Audiologian alan tieteellisen tutkimuksen ja kehittämistoiminnan apuraha on myönnetty

Suomen audiologian yhdistys ry. on myöntänyt vuoden 2018 apurahan (4000€) työryhmälle:
FM Sari Vikman, dos. Juha-Pekka Vasama, FT Eila Lonka, FT Kati Pajo, prof. Kerttu Huttunen, FK Anna Markkula, FK Sirpa Pöykkö hankkeeseen:

Älylaitteen avulla tehtävien kuulonharjoitusten laatiminen ja käytettävyyden arviointi kuulokojetta ja/tai sisäkorvaistutetta käyttävien nuorten ja aikuisten kuulon kuntoutuksessa.

Onnea apurahan saaneille!

2018-09-27 00:00:23

Teknisen audiologian päivät

Teknisen audiologian koulutuspäivät järjestettiin Helsingissä 19.-20.11.2018. Koulutuspäivillä oli erittäin runsas osanotto. Kiitos kaikille koulutuspäiville osallistuneille. Ensi vuonna Teknisen audiologian koulutuspäivät, osa II. Ohjelma on samansisältöinen tämän vuoden (2018) koulutuspäivien ohjelman kanssa. Aiheita ovat nykyaikaisten kuulokojeiden teknologia, käytännöt ja laadunvarmistus. Syksyn 2019 koulutuspäiville ilmoittautuminen myöhemmin Koulutusta –välilehden kautta.

Teknisen audiologian aikataulu ja ohjelma 2018